Архива на тагот: бренд

7 Трикови како вашиот е-mail маркетинг да продава

📑 Прочитај за само: 8 минути ⌛   Околу 5 билиони активни е-mail адреси се во употреба денес. За Македонија официјалната статистика вели дека околу 82% од населението користи Интернет. Секој ден расте бројот на е-mail адреси и ова е доволен показател за тоа колку преку добар е-mail маркетинг има можност да се најдат нови клиенти, да се промовира бизнисот, брендот, да…

Како да креираш успешни празнични понуди и имаш повеќе продажби

📑 Прочитај за само: 5 минути ⌛   Единственото значење на  последниот петок во ноември е шопинг манијата кога се случуваат големите попусти и можноста секој да може да го купи она што го сака по евтини цени, какви што не можеме да сретнеме во текот на целата година.  Black Friday / Cyber Monday, период кога трговците ги намалуваат цените на производите,…

Совети за оптимизирање на Brand Image-от

📑 Прочитај за само: 3 минути ⌛ Сликата на брендот е секогаш уникатна, бидејќи ја претставува компанијата и нејзините вредности. Не само што се вредностите зад брендот што ја прават разликата, туку нијансите што ги користи дизајнерот, како и целиот тим кој работи за овој бренд. Иако е тешко да се генерализира, постојат неколку совети што се корисни за сите брендови (новосоздадени…

Аспекти на онлајн Brand Image и придобивки за бизнисот

📑 Прочитај за само: 4 минути ⌛ Да се ​​работи на подобрување на имиџот на брендот е многу повеќе од создавање на убаво лого. Тоа е дизајнирање и дефинирање на елементи што го претставуваат брендот и неговите вредности, така што компанијата може да преземе уште еден позитивен чекор за подобрување на својата комуникација. Предности на добриот дизајн за имиџот на вашиот бренд…

Разлики помеѓу Brand image, brand identity и Personal brand

📑 Прочитај за само: 2 минути ⌛ Денес, сме во состојба да го препознаеме имиџот на брендот или Brand image на многу компании преку нивното лого, дури и пред да го прочитаме слоганот или било каков текст за овие компании. Толку сме навикнати да добиваме пораки за брендови, што целосно ги интернализиравме овие брендови. (Интернализацијата е пренесување на одредени надворешни норми, стандарди,…

Што е Brand image и како да го подобрите?

📑 Прочитај за само: 2 минути ⌛ Денес, сме во состојба да го препознаеме имиџот на брендот или Brand image на многу компании преку нивното лого, дури и пред да го прочитаме слоганот или било каков текст за овие компании. Толку сме навикнати да добиваме пораки за брендови, што целосно ги интернализиравме овие брендови. (Интернализацијата е пренесување на одредени надворешни норми, стандарди,…