Tag Archives: веб дизајн

7 Трикови како вашиот е-mail маркетинг да продава

📑 Прочитај за само: 8 минути ⌛ Околу 5 билиони активни е-mail адреси се се во употреба денес. За Македонија официјалната статистика вели дека околу 82% од населението користи Интернет. Секој ден расте бројот на е-mail адреси и ова е доволен показател за тоа колку преку добар е-mail маркетинг има можност да се најдат нови клиенти, да се промовира бизнисот, брендот, да…

10 причини зошто НЕ треба да учите и користите дигитален маркетинг

📑 Прочитај за само: 6 минути ⌛ Ако бевте во дилема дали треба да започнете да учите дигитален маркетинг – вие сте на вистинското место! Во текстот што следи, ќе откриеме 10 причини зошто не треба да учите и користите дигитален маркетинг.   1) Не размислувате да започнете сопствен бизнис Експанзијата на Интернетот во 21 век отвори милиони можности на луѓето да…

5 совети за успех на вашата веб странa

5 совети за успех на вашата веб странa

📑 Прочитај за само: 2 минути ⌛ Веројатно најидеален пристап за да се направи добра и успешна Веб страна е да размислите за секоја страна како различна, посебна единица која треба да генерира приход. Вашата Веб страна треба да е читлива и занимлива. Додека во нејзината основа мора да има „предлог или копче за повик на акција“ кој ќе носи продажба. Замислите…

7 знаци дека на вашата веб страна и треба генерален ремонт или ви треба нова страна

📑 Прочитај за само: 3 минути ⌛ Како што веќе знаеме Вашата веб страна е место број 1 за маркетинг на вашиот бизнис.  Ако кажете дека немате буџет за веб страна тоа е како да кажете  дека немате пари за да платите фирмарина ( дали е дооел или доо сосема небитно). Порано или подоцна ќе се соочите со големи проблеми, ако не…

Зошто е потребна веб страна за вашиот бизнис

📑 Прочитај за само: 5 минути ⌛ Ова прашање не би требало ниту да биде поставено. Денес сме 2020 година и  треба да бидете таму каде што се вашите клиенти, а тоа е Интернет .  98% од потрошувачите очекуваат бизнисите да имаат веб страна , без оглед на големината на бизнисот. Што се случува ако немате веб страна? Едноставно е – клиентите…

10 причини да имате своја веб страна

📑 Прочитај за само: 6 минути ⌛ Користењето на Интернет е една работа, но да се биде видлив на интернет е сосема друга работа. Постојат многу начини на кои можете да бидете присутни на Интернет, но ако целта на присуството е од бизнис природа, единствениот вистински начин е да имате своја веб страна. 1. Вашиот бизнис од локален станува глобален Замислете ситуација…

Што е SSL и зошто ми треба?

📑 Прочитај за само: 2 минути ⌛ Што е SSL сертификат? SSL сертификат е дел од кодот на вашиот веб-сервер што овозможува безбедна комуникација преку Интернет. Кога веб прелистувач остварува контакт со безбедна веб страна, SSL сертификатот овозможува шифрирана врска. Тоа е како запечатување плик пред да го испратите. SSL сертификатите, исто така, влеваат доверба затоа што секој SSL сертификат содржи информации…

Пат до веб страна: домен и веб хостинг

📑 Прочитај за само: 6 минути ⌛ Од основањето до денес, Интернетот го трансформираше начинот на кој работиме, бараме и примаме информации, но исто така и се претставуваме себеси и нашиот бизнис пред другите. Во денешниот дигитален свет, презентирањето на вашиот бизнис на Интернет стана императив и нешто без кое многу бизниси не би можеле да функционираат. Зошто е добро да имате…

15 работи кои треба двапати да се проверат пред лансирање на веб страна

📑 Прочитај за само: 2 минути ⌛ Сите знаеме дека лансирањето на нова веб страна е стресно – дури и за најголемите и најискусните дигитални маркетари. Веб страните се сложени. Има толку многу работи кои лесно се занемаруваат, како скршен линк или погрешно напишан збор. Не само ова, многу работи ако не ги провериме двапати, може лансирањето на веб страната да ни…

маркетинг трендови

5 главни маркетинг трендови кои мора да следите во 2020 година

📑 Прочитај за само: 5 минути ⌛ 2020 година е скоро зад аголот (сакале или не) и има многу возбудливи случувања и промени во светот на маркетингот. Ако погледнете како се развива маркетингот, напредокот од едноставно рекламирање до она што е денес е прилично неверојатен. Но, со развојот на технологијата, како и промените во перцепцијата околу маркетинг-екосистемот, значи дека 2020 година ќе…