Архива на тагот: стратегија за социјални медиуми

Дали вашата неактивност на социјални медиуми го убива бизнисот?

Reading Time: 3 minutes   Кога бизнисите и покрај резултатите на социјални медиуми се плашат од своите клиенти поради недостатокот на искуство и знаење – говориме за неактивност. Нивната неактивност на социјални медиуми се сведува на незграпни обиди. Исто како да продаваат новогодишни лампиони рафрлани по полиците во ек на сезона на летни одмори. Обраќањето кон една публика, без…

Зошто се плашиме од нашите клиенти?

Reading Time: < 1 minutes   Постојат многу бизниси, па дури и маркетинг агенции кои не се подготвени да започнат со работа на социјални медиуми. Едноставно не комуницираат со своите клиенти. Социјални медиуми — алатки и платформи кои луѓето ги користат на интернет за да споделуваат мислења, искуства, погледи и било какви други информации едни со други. Друштвените медиуми може…

Направете стратегија за социјални медиуми во 7 чекори

Reading Time: 3 minutes Секоја стратегија за социјални медиуми треба ја насочува организацијата да е повеќе социјална, отколку да прави рандом постови на социјални медиуми. Чекор 1: Изградете крос-функционален тим за социјални медиуми  Никој не треба да е единствено задолжен за вашата стратегија за социјални медиуми во организацијата. Социјалното влијание треба да е на сите страни околу организацијата и…