Архива на тагот: социјални медиуми

5 причини зошто треба маркетинг календар за твојот бизнис

📑 Прочитај за само: 3 минути ⌛   Во денешното постојано променливо опкружување на маркетингот, управувањето со маркетингот а посебно со социјалните медиуми е многу повеќе од едноставното постирање на Фејсбук и Инстаграм. Клучно за маркетингот е да се осигура дека активностите на социјалните медиуми на вашиот бренд се координираат со други временски одредени маркетинг активности, како што се е-маил кампањи или…

Дали вашата неактивност на социјални медиуми го убива бизнисот?

📑 Прочитај за само: 3 минути ⌛   Кога бизнисите и покрај резултатите на социјални медиуми се плашат од своите клиенти поради недостатокот на искуство и знаење – говориме за неактивност. Нивната неактивност на социјални медиуми се сведува на незграпни обиди. Исто како да продаваат новогодишни лампиони рафрлани по полиците во ек на сезона на летни одмори. Обраќањето кон една публика, без…

Зошто се плашиме од нашите клиенти?

📑 Прочитај за само: 2 минути ⌛   Постојат многу бизниси, па дури и маркетинг агенции кои не се подготвени да започнат со работа на социјални медиуми. Едноставно не комуницираат со своите клиенти. Социјални медиуми — алатки и платформи кои луѓето ги користат на интернет за да споделуваат мислења, искуства, погледи и било какви други информации едни со други. Друштвените медиуми може…

Направете стратегија за социјални медиуми во 7 чекори

📑 Прочитај за само: 4 минути ⌛ Секоја стратегија за социјални медиуми треба ја насочува организацијата да е повеќе социјална, отколку да прави рандом постови на социјални медиуми. Чекор 1: Изградете крос-функционален тим за социјални медиуми  Никој не треба да е единствено задолжен за вашата стратегија за социјални медиуми во организацијата. Социјалното влијание треба да е на сите страни околу организацијата и…

Како да правиме успешни кампањи на социјални медиуми

📑 Прочитај за само: 4 минути ⌛ Во денешниот пренаселен дигитален свет многу социјални мрежи го намалуваат досегот на органски содржини прикажани на корисниците. Истовремено борбата за внимание на корисниците станува сѐ пожестока. Паралелно пазарот наметнува да започнеме да развиваме стратегии за кампањи на социјални медиуми фокусирани на содржината. Таквата стратегија обезбедува вредност на корисниците на било која платформа и наш успех….

Три фактори за успех во дигиталниот маркетинг!

📑 Прочитај за само: 2 минути ⌛ Без силно познавање на дигиталните маркетинг стратегии, дигиталните маркетари и продавачи не може да се поместат ниту милиметар, ниту во нивната самодоверба,  ниту во нивната фирма. Што дигиталните маркетари и продавачи треба да прават? Никој не сака да се чувствува неспособен или несигурен. Секој сака да успее, за доброто на сопствената кариера како и нивните…