Архива на тагот: Brand image

Како да креираш успешни празнични понуди и имаш повеќе продажби

Reading Time: 4 minutes   Единственото значење на  последниот петок во ноември е шопинг манијата кога се случуваат големите попусти и можноста секој да може да го купи она што го сака по евтини цени, какви што не можеме да сретнеме во текот на целата година.  Black Friday / Cyber Monday, период кога трговците ги намалуваат цените на производите,…

Совети за оптимизирање на Brand Image-от

Reading Time: 3 minutes Сликата на брендот е секогаш уникатна, бидејќи ја претставува компанијата и нејзините вредности. Не само што се вредностите зад брендот што ја прават разликата, туку нијансите што ги користи дизајнерот, како и целиот тим кој работи за овој бренд. Иако е тешко да се генерализира, постојат неколку совети што се корисни за сите брендови (новосоздадени…

Аспекти на онлајн Brand Image и придобивки за бизнисот

Reading Time: 3 minutes Да се ​​работи на подобрување на имиџот на брендот е многу повеќе од создавање на убаво лого. Тоа е дизајнирање и дефинирање на елементи што го претставуваат брендот и неговите вредности, така што компанијата може да преземе уште еден позитивен чекор за подобрување на својата комуникација. Предности на добриот дизајн за имиџот на вашиот бренд…

Разлики помеѓу Brand image, brand identity и Personal brand

Reading Time: < 1 minute Денес, сме во состојба да го препознаеме имиџот на брендот или Brand image на многу компании преку нивното лого, дури и пред да го прочитаме слоганот или било каков текст за овие компании. Толку сме навикнати да добиваме пораки за брендови, што целосно ги интернализиравме овие брендови. (Интернализацијата е пренесување на одредени надворешни норми, стандарди,…

Што е Brand image и како да го подобрите?

Reading Time: 2 minutes Денес, сме во состојба да го препознаеме имиџот на брендот или Brand image на многу компании преку нивното лого, дури и пред да го прочитаме слоганот или било каков текст за овие компании. Толку сме навикнати да добиваме пораки за брендови, што целосно ги интернализиравме овие брендови. (Интернализацијата е пренесување на одредени надворешни норми, стандарди,…