Tag Archives: маркетинг

5 причини зошто треба маркетинг календар за твојот бизнис

📑 Прочитај за само: 3 минути ⌛ Во денешното постојано променливо опкружување на маркетингот, управувањето со маркетингот а посебно со социјалните медиуми е многу повеќе од едноставното постирање на Фејсбук и Инстаграм. Клучно за маркетингот е да се осигура дека активностите на социјалните медиуми на вашиот бренд се координираат со други временски одредени маркетинг активности, како што се е-маил кампањи или промени…

Како да започнете дигитална трансформација?

📑 Прочитај за само: 3 минути ⌛ Што е дигитална трансформација? За подобро да разберете што точно е дигитална трансформација, да започнеме со дефиницијата за дигитализација. Дигитализација подразбира употреба на дигитална технологија за промена на бизнис модели. Од друга страна, дигитална трансформација се однесува на конкретни промени во бизнисот, развој на нови бизнис модели и зголемување на конкурентноста на пазарот како резултат…

Важноста од следење и примена на дигиталните маркетинг трендови

📑 Прочитај за само: 4 минути ⌛ „Трендовите исчезнуваат, стилот е вечен. ” – Ив Сен Лоран Холистичкиот пристап кон маркетингот, во 21 век, вклучува употреба на соодветни дигитални маркетинг алатки. Алатките за дигитален маркетинг се релативно „нов“ начин на кој маркетинг-менаџерите користат модерни технологии во своите бизниси. Неприменувањето на дигиталниот маркетинг истовремено значи и „загуба“ на лидерство на пазарот. Заостанувањето зад конкуренцијата што се однесува…

маркетинг трендови

5 главни маркетинг трендови кои мора да следите во 2020 година

📑 Прочитај за само: 5 минути ⌛ 2020 година е скоро зад аголот (сакале или не) и има многу возбудливи случувања и промени во светот на маркетингот. Ако погледнете како се развива маркетингот, напредокот од едноставно рекламирање до она што е денес е прилично неверојатен. Но, со развојот на технологијата, како и промените во перцепцијата околу маркетинг-екосистемот, значи дека 2020 година ќе…

5 начини за подобрување на резултатите од вашата бизнис страница на Facebook

📑 Прочитај за само: 4 минути ⌛ Дали сакате да ги подобрите резултатите од вашата бизнис страница на Facebook? Мислите ли дека содржината што ја постирате на вашата бизнис страница на Facebook е доволно оптимизирана? Во овoј блог, ќе ви покажам 5 начини за подобрување на резултатите од ваш785ата бизнис страница на Facebook? Користите фотографии / слики со вистински димензии Претпоставувам дека…

Што го прави WordPress посебен?

📑 Прочитај за само: 2 минути ⌛ Meѓу ретките бесплатни работи на овој свет. И покрај тоа што во бизнис светот се вели „Не постои бесплатен ручек“, кај софтверот ова не е секогаш случај. WordPress е еден ваков пример, па затоа е многу поволен за да биде платформата на која ќе се потпира блогот и вашата идна веб страна. WordPress заедница Уште…

7 тактики како да успеете на facebook

7 тактики како да успеете на facebook

📑 Прочитај за само: 4 минути ⌛ Ако Не Сте Не Интернет, Не Постоите! Вашиот бренд, вашиот визуелен идентитет, и вашата содржина треба да бидат лесно достапни онлајн. Реалноста е ако имате бизнис или било каква организација, мора да сте присутни на интернет! Како сопственик на фирма, ја знаете важноста на социјалните медиуми како начин да го поврзете вашиот бизнис со купувачите….

Контент маркетингот е важен за бизнисот, затоа што содржината е сè што е видливо за корисниците на Интернет.

Зошто контент маркетингот е важен за вашиот бизнис

📑 Прочитај за само: 7 минути ⌛ Kонтент маркетингот влијае врз корисниците и потенцијалните клиенти како магнет. Тој е чудесен начин на сопствениците на мали бизниси да станат големи. Контент маркетингот е важен за бизнисот, затоа што содржината е сè што е видливо за корисниците на Интернет. Содржината е начин за сопствениците на мали бизниси да комуницираат со клиентите и да ги…

50 години интернет комуникација

📑 Прочитај за само: 2 минути ⌛ Пред педесет години, две букви беа пренесени преку интернет, засекогаш менувајќи го начинот на кој ќе се разменуваат знаењето, информациите и комуникацијата. На 29 октомври 1969 година, Леонард Клинрок, професор по компјутерски науки на Универзитетот во Калифорнија и неговиот студент Чарли Клин сакаа да испратат пренос од компјутер на универзитетот на друг компјутер во Институтот…

Зошто ви e потребен профил на Google Мy Business?

📑 Прочитај за само: 2 минути ⌛ Ако сакате веб-странaта на вашиот бизнис да се појави на првата страна од пребарувањата на Google, оваа алатка сигурно ќе ви се допадне. Бидете креативни во вашата стратегија за оптимизација и поставување на профилот на Google Мy Business. Што е Google My Business? Google My Business или GMB е бесплатна алатка што им помага на…