Архива на тагот: Korona Virus

7 Причини зошто да започнете со онлајн продавница веднаш!

📑 Прочитај за само: 2 минути ⌛ Пандемијата на COVID-19 ги ​​изнесе сите предности на  онлајн трговијата и им даде важност на предвидувањата на Jack Ма, основачот на Алибаба, дека во 2030 година, онлајн трговијата ќе има до 90% удел во вкупниот број на трансакции. Дополнителен продажен канал – ако веќе имате класична продавници за малопродажба, зошто да не и дадете можност…

9 предвидувања за пост Covid-19 светот

📑 Прочитај за само: 4 минути ⌛ Прoчитајте ги деветте предвидувања на Forbes за тоа како ќе изгледа светот по пандемијата. Додека Covid-19 бранува низ светот, истиот го принудува човештвото да се сврти кон иновации менувајки го начинот на кој работиме и живееме. Предноста на сето ова е што луѓето и компаниите ќе бидат поотпорни во светот по Covid-19. Прочитајте ги деветте…

7 работи за вашиот бизнис во време на COVID-19

📑 Прочитај за само: 3 минути ⌛ Пандемијата COVID-19 се шири брзо, имаме лоши вести на секоја минута. Како што се развива ситуацијата, многу сопственици на мали бизниси не се сигурни какви чекори да преземат за да се намали ризикот, да се заштитат вработените и да се подржаат клиентите. аllonweb креира и нуди пакет – алатки за COVID-19  усогласени со препораките на…

Прирачник за успех во „Кризни времиња“

📑 Прочитај за само: 4 минути ⌛ Трансформација на тековните стравови во стратешки раст, напредок и достигнувања   1) Заборавете на себе, фокусирајте се на другите Стравот ги затвара луѓето во себе, правејќи ги да се чувствуваат изолирани и беспомошни. Најдобрата стратегија овде е да се оди во спротивна насока, проширувајќи ја вашата врска со другите – фокусирајќи се на тоа да…

Лаптопoт во време на пандемија: чистење на лаптопот како превентивна мерка за заштита од Корона вирусот

📑 Прочитај за само: 6 минути ⌛ Кога ќе се сретнеме со некој добар пријател, средбата честопати може да се претвори од  кафе муабет во „вистинска журка“. Меѓутоа, кога пријателите се вируси и уред направен од чипови, нивното „журкање“ може да има опасни последици за луѓето. Како и повеќето лаптопи и Корона вирусот дојде од Кина во нашето балканска сокаче. Сите следиме…