10 исклучително важни работи за секоја онлајн продавница

📑 Прочитај за само: 2 минути ⌛ Правни прописи и регулативи – за многумина ова може да изгледа здодевно и најмалку важно, но всушност тоа е неопходен предуслов. Истражувајте, консултирајте се со поискусни луѓе и следете ги сите законски регулативи пред да започнете онлајн продавница.   Истражете го пазарот и конкуренцијата – универзален совет што важи за сите. Никогаш не пропуштајте да…

7 Причини зошто да започнете со онлајн продавница веднаш!

📑 Прочитај за само: 2 минути ⌛ Пандемијата на COVID-19 ги ​​изнесе сите предности на  онлајн трговијата и им даде важност на предвидувањата на Jack Ма, основачот на Алибаба, дека во 2030 година, онлајн трговијата ќе има до 90% удел во вкупниот број на трансакции. Дополнителен продажен канал – ако веќе имате класична продавници за малопродажба, зошто да не и дадете можност…

9 предвидувања за пост Covid-19 светот

📑 Прочитај за само: 4 минути ⌛ Прoчитајте ги деветте предвидувања на Forbes за тоа како ќе изгледа светот по пандемијата. Додека Covid-19 бранува низ светот, истиот го принудува човештвото да се сврти кон иновации менувајки го начинот на кој работиме и живееме. Предноста на сето ова е што луѓето и компаниите ќе бидат поотпорни во светот по Covid-19. Прочитајте ги деветте…

Вакцината стара еден век можно оружје против коронавирусот

📑 Прочитај за само: 3 минути ⌛ Вакцината што се користи за спречување на туберкулоза им се дава на здравствените работници во Мелбурн за да се види дали ќе ги заштити од коронавирусот. Bacillus Calmette-Guerin, или популарната бе-се-же вакцина се користи веќе 100 години, а се повеќе се ценат придобивките од спорадичните ефекти на оваа вакцина. Не само што е вообичаена имунотерапија…

7 работи за вашиот бизнис во време на COVID-19

📑 Прочитај за само: 3 минути ⌛ Пандемијата COVID-19 се шири брзо, имаме лоши вести на секоја минута. Како што се развива ситуацијата, многу сопственици на мали бизниси не се сигурни какви чекори да преземат за да се намали ризикот, да се заштитат вработените и да се подржаат клиентите. аllonweb креира и нуди пакет – алатки за COVID-19  усогласени со препораките на…

Прирачник за успех во „Кризни времиња“

📑 Прочитај за само: 4 минути ⌛ Трансформација на тековните стравови во стратешки раст, напредок и достигнувања   1) Заборавете на себе, фокусирајте се на другите. Стравот ги затвара луѓето во себе, правејќи ги да се чувствуваат изолирани и беспомошни. Најдобрата стратегија овде е да се оди во спротивна насока, проширувајќи ја вашата врска со другите – фокусирајќи се на тоа да…

Лаптопoт во време на пандемија: чистење на лаптопот како превентивна мерка за заштита од Корона вирусот

📑 Прочитај за само: 6 минути ⌛ Кога ќе се сретнеме со некој добар пријател, средбата честопати може да се претвори од  кафе муабет во „вистинска журка“. Меѓутоа, кога пријателите се вируси и уред направен од чипови, нивното „журкање“ може да има опасни последици за луѓето. Како и повеќето лаптопи и Корона вирусот дојде од Кина во нашето балканска сокаче. Сите следиме…

15 работи кои треба двапати да се проверат пред лансирање на веб страна

📑 Прочитај за само: 2 минути ⌛ Сите знаеме дека лансирањето на нова веб страна е стресно – дури и за најголемите и најискусните дигитални маркетари. Веб страните се сложени. Има толку многу работи кои лесно се занемаруваат, како скршен линк или погрешно напишан збор. Не само ова, многу работи ако не ги провериме двапати, може лансирањето на веб страната да ни…

5 причини зошто треба маркетинг календар за твојот бизнис

📑 Прочитај за само: 3 минути ⌛ Во денешното постојано променливо опкружување на маркетингот, управувањето со маркетингот а посебно со социјалните медиуми е многу повеќе од едноставното постирање на Фејсбук и Инстаграм. Клучно за маркетингот е да се осигура дека активностите на социјалните медиуми на вашиот бренд се координираат со други временски одредени маркетинг активности, како што се е-маил кампањи или промени…

Како да започнете дигитална трансформација?

📑 Прочитај за само: 3 минути ⌛ Што е дигитална трансформација? За подобро да разберете што точно е дигитална трансформација, да започнеме со дефиницијата за дигитализација. Дигитализација подразбира употреба на дигитална технологија за промена на бизнис модели. Од друга страна, дигитална трансформација се однесува на конкретни промени во бизнисот, развој на нови бизнис модели и зголемување на конкурентноста на пазарот како резултат…