Што е Brand image и како да го подобрите?

📑 Прочитај за само: 2 минути ⌛ Денес, сме во состојба да го препознаеме имиџот на брендот или Brand image на многу компании преку нивното лого, дури и пред да го прочитаме слоганот или било каков текст за овие компании. Толку сме навикнати да добиваме пораки за брендови, што целосно ги интернализиравме овие брендови. (Интернализацијата е пренесување на одредени надворешни норми, стандарди,…

5 начини за подобрување на резултатите од вашата бизнис страница на Facebook

📑 Прочитај за само: 4 минути ⌛ Дали сакате да ги подобрите резултатите од вашата бизнис страница на Facebook? Мислите ли дека содржината што ја постирате на вашата бизнис страница на Facebook е доволно оптимизирана? Во овoј блог, ќе ви покажам 5 начини за подобрување на резултатите од ваш785ата бизнис страница на Facebook? Користите фотографии / слики со вистински димензии Претпоставувам дека…

Што го прави WordPress посебен?

📑 Прочитај за само: 2 минути ⌛ Meѓу ретките бесплатни работи на овој свет. И покрај тоа што во бизнис светот се вели „Не постои бесплатен ручек“, кај софтверот ова не е секогаш случај. WordPress е еден ваков пример, па затоа е многу поволен за да биде платформата на која ќе се потпира блогот и вашата идна веб страна. WordPress заедница Уште…

7 тактики како да успеете на facebook

7 тактики како да успеете на facebook

📑 Прочитај за само: 4 минути ⌛ Ако Не Сте Не Интернет, Не Постоите! Вашиот бренд, вашиот визуелен идентитет, и вашата содржина треба да бидат лесно достапни онлајн. Реалноста е ако имате бизнис или било каква организација, мора да сте присутни на интернет! Како сопственик на фирма, ја знаете важноста на социјалните медиуми како начин да го поврзете вашиот бизнис со купувачите….

Контент маркетингот е важен за бизнисот, затоа што содржината е сè што е видливо за корисниците на Интернет.

Зошто контент маркетингот е важен за вашиот бизнис

📑 Прочитај за само: 7 минути ⌛ Kонтент маркетингот влијае врз корисниците и потенцијалните клиенти како магнет. Тој е чудесен начин на сопствениците на мали бизниси да станат големи. Контент маркетингот е важен за бизнисот, затоа што содржината е сè што е видливо за корисниците на Интернет. Содржината е начин за сопствениците на мали бизниси да комуницираат со клиентите и да ги…

50 години интернет комуникација

📑 Прочитај за само: 2 минути ⌛ Пред педесет години, две букви беа пренесени преку интернет, засекогаш менувајќи го начинот на кој ќе се разменуваат знаењето, информациите и комуникацијата. На 29 октомври 1969 година, Леонард Клинрок, професор по компјутерски науки на Универзитетот во Калифорнија и неговиот студент Чарли Клин сакаа да испратат пренос од компјутер на универзитетот на друг компјутер во Институтот…

Зошто ви e потребен профил на Google Мy Business?

📑 Прочитај за само: 2 минути ⌛ Ако сакате веб-странaта на вашиот бизнис да се појави на првата страна од пребарувањата на Google, оваа алатка сигурно ќе ви се допадне. Бидете креативни во вашата стратегија за оптимизација и поставување на профилот на Google Мy Business. Што е Google My Business? Google My Business или GMB е бесплатна алатка што им помага на…

Google My Business (GMB) – Вашето тајно оружје за зголемување на продажбата

📑 Прочитај за само: 4 минути ⌛ Ако ви кажам дека постои едноставен и економичен начин да го направите вашиот бизнис повидлив на интернет и во реалниот живот, сигурно би сакале да дознаете повеќе за тоа? Да, има и се вика Google My Business.   Што е Google My Business (GMB)? Google My Business (GMB) е бесплатна алатка креирана од Google за…

Е-влада во офсајд

📑 Прочитај за само: 5 минути ⌛ Дигитализацијата на работата на јавната администрација во изминативе години се одвивала во толку различни брзини, што институциите не можеле да се следат една со друга, утврдил Државниот завод за ревизија во последниот извештај за работата на Министерството за информатичко општество и администрација. Резултатот – потрошени се речиси шест милиони евра за софтвери што недоволно или…

Топ 5 најважни причини, зошто комуникацијата е важна во бизнисот!

Топ 5 најважни причини, зошто комуникацијата е важна во бизнисот!

📑 Прочитај за само: 6 минути ⌛ Ефикасната комуникација е многу важна во бизнисот за да се зголеми продажбата, да се обезбеди поддршка, да се претворат посетителите на веб страната во потенцијални клиенти и да ги инспирира вработените да најдат нови клиенти.