Слични блогови: Локален маркетинг

Зошто ви e потребен профил на Google Мy Business?

Reading Time: 2 minutes   Ако сакате веб-странaта на вашиот бизнис да се појави на првата страна од пребарувањата на Google, оваа алатка сигурно ќе ви се допадне. Бидете креативни во вашата стратегија за оптимизација и поставување на профилот на Google Мy Business. Што е Google My Business? Google My Business или GMB е бесплатна алатка што им помага…

Google My Business (GMB) – Вашето тајно оружје за зголемување на продажбата

Reading Time: 5 minutes   Ако ви кажам дека постои едноставен и економичен начин да го направите вашиот бизнис повидлив на интернет и во реалниот живот, сигурно би сакале да дознаете повеќе за тоа? Да, има и се вика Google My Business.   Што е Google My Business (GMB)? Google My Business (GMB) е бесплатна алатка креирана од Google…

Дали вашиот бизнис е на интернет?

Reading Time: 3 minutes Доколку вашиот бизнис не е на интернет, тој не постои! Звучи драматично, но факт е дека над 75% од населението во нашата држава секојдневно користи интернет, како и тоа дека околу 1 милион луѓе секојдневно го користат својот мобилен телефон. Земајќи во предвид дека навиката „барам на интернет, па потоа барам во реален живот“ веќе…

5 придобивки од дигиталниот маркетинг за малите бизниси

Reading Time: 3 minutes   Зошто малите бизниси имаат потреба од дигитален маркетинг е прашање кое редовно го поставуваме. Малите бизниси со ограничени буџети за маркетинг се борат рамо до рамо со националните и меѓународни бизниси кога станува збор за маркетингот и продажбата. Денес, малите бизниси немаат други опции, туку да се натпреваруваат со големите кои имаат многу поголеми…