Слични блогови: Од каде да почнам?

Топ 7 Предности од дигиталниот маркетинг за вашите потрошувачи

Reading Time: 4 minutes   Модерните потрошувачи пребаруваат на Google, тие користат Facebook, читаат блогови и посетуваат веб страни  и апликации стотици пати во еден ден. Употребата на интернетот за нив е важен дел од животот, добиваат многу од интернетот лично за нив и затоа постојано го користат. Клиентите го користат YouTube за забава, користат социјални медиуми за да…

Дали вашиот бизнис е на интернет?

Reading Time: 3 minutes Доколку вашиот бизнис не е на интернет, тој не постои! Звучи драматично, но факт е дека над 75% од населението во нашата држава секојдневно користи интернет, како и тоа дека околу 1 милион луѓе секојдневно го користат својот мобилен телефон. Земајќи во предвид дека навиката „барам на интернет, па потоа барам во реален живот“ веќе…

Три фактори за успех во дигиталниот маркетинг!

Reading Time: 2 minutes Без силно познавање на дигиталните маркетинг стратегии, дигиталните маркетари и продавачи не може да се поместат ниту милиметар, ниту во нивната самодоверба,  ниту во нивната фирма. Што дигиталните маркетари и продавачи треба да прават? Никој не сака да се чувствува неспособен или несигурен. Секој сака да успее, за доброто на сопствената кариера како и нивните…

3 докажани чекори за поголема продажба

Reading Time: 2 minutes   Кога се однесува до целите на годишната продажба Јули е вистинско време да разгледате,  колку сте постигнале во првата половина од годината. Откако ќе погледнете, каде и да сте во однос на вашите цели, не се секирајте, имате уште шест месеци да го добиете она што го посакавте на почетокот на годината. Денес споделуваме…

5 придобивки од дигиталниот маркетинг за малите бизниси

Reading Time: 3 minutes   Зошто малите бизниси имаат потреба од дигитален маркетинг е прашање кое редовно го поставуваме. Малите бизниси со ограничени буџети за маркетинг се борат рамо до рамо со националните и меѓународни бизниси кога станува збор за маркетингот и продажбата. Денес, малите бизниси немаат други опции, туку да се натпреваруваат со големите кои имаат многу поголеми…