Слични блогови: Covid-19

9 предвидувања за пост Covid-19 светот

Reading Time: 3 minutes Прoчитајте ги деветте предвидувања на Forbes за тоа како ќе изгледа светот по пандемијата. Додека Covid-19 бранува низ светот, истиот го принудува човештвото да се сврти кон иновации менувајки го начинот на кој работиме и живееме. Предноста на сето ова е што луѓето и компаниите ќе бидат поотпорни во светот по Covid-19. Прочитајте ги деветте…

7 работи за вашиот бизнис во време на COVID-19

Reading Time: 3 minutes Пандемијата COVID-19 се шири брзо, имаме лоши вести на секоја минута. Како што се развива ситуацијата, многу сопственици на мали бизниси не се сигурни какви чекори да преземат за да се намали ризикот, да се заштитат вработените и да се подржаат клиентите. аllonweb креира и нуди пакет – алатки за COVID-19  усогласени со препораките на…

Прирачник за успех во „Кризни времиња“

Reading Time: 3 minutes Трансформација на тековните стравови во стратешки раст, напредок и достигнувања   1) Заборавете на себе, фокусирајте се на другите Стравот ги затвара луѓето во себе, правејќи ги да се чувствуваат изолирани и беспомошни. Најдобрата стратегија овде е да се оди во спротивна насока, проширувајќи ја вашата врска со другите – фокусирајќи се на тоа да…

Лаптопoт во време на пандемија: чистење на лаптопот како превентивна мерка за заштита од Корона вирусот

Reading Time: 6 minutes Кога ќе се сретнеме со некој добар пријател, средбата честопати може да се претвори од  кафе муабет во „вистинска журка“. Меѓутоа, кога пријателите се вируси и уред направен од чипови, нивното „журкање“ може да има опасни последици за луѓето. Како и повеќето лаптопи и Корона вирусот дојде од Кина во нашето балканска сокаче. Сите следиме…