Архива на тагот: онлајн реалност

Што е metaverse? Едноставно и кратко објаснување

Reading Time: 3 minutes Збунети сте во врска со метаверзумот? И покрај тоа колку ново изгледа, веќе се чувствува како метаверзумот да е насекаде. Неодамнешното ребрендирање на Фејсбук, мислам, на Мета , предизвикаа нов бран на интерес за метаверзумот. Сето ова е над насловите, корпоративните вести, мемињата, платформите за игри и социјалните медиуми. Зголемената сеприсутност на зборот создава чувство на пропаст, како да,…